Admiterea pentru studii de licență la FACULTATEA de ŞTIINŢE APLICATE Domeniul de licență: Ştiințe Inginerești Aplicate Programe de studiu: Matematică și Informatică Aplicată în Inginerie * Inginerie Fizică
Admiterea anticipată la Facultatea de Ştiinţe Aplicate
admitere anticipată pentru absolvenţi cu rezultate şcolare bune * 85 de locuri bugetate
[Instrucţiuni]
admitere anticipată pentru absolvenţi cu activitate remarcabilă la olimpiade și concursuri * număr nelimitat de locuri
[Instrucţiuni]
Pagina de Admitere UPB 2022 [Link] * Schema generală a admiterii UPB 2022 * [Link]
Discipline de bază care asigură pregătirea fundamentală în inginerie: de matematică (algebră, analiză, ecuații diferențiale, funcții complexe și funcții speciale, ecuațiile fizicii matematice) și fizică (mecanică, termodinamică și fizică statistică, electromagnetism, optică).
Discipline axate pe tehnologia informației: programarea calculatoarelor – în cadrul căreia se studiază limbajele de programare C și C++, programare orientată pe obiecte – în care se studiază Java, sisteme de operare (Unix, Linux), programarea aplicațiilor web, crearea și utilizarea algoritmilor, arhitectura calculatoarelor, rețele de calculatoare.
Discipline de specialitate, care sunt cerute de angajatori: teoria sistemelor şi control optimal, analiză funcțională, cercetări operaționale, baze de date, grafică, proiectare asistată de calculator, tehnici avansate de prelucrarea imaginilor, criptografie, teoria informației și teoria codurilor.
Ocupații: Inginer în sisteme software, Inginer în realizarea, întreținerea și dezvoltarea aplicațiilor Web, Administrator baze de date, Administrator de rețea.
Discipline de bază – care asigură pregătirea fundamentală în inginerie: discipline de matematică (algebră, analiză, ecuații diferențiale, funcții complexe și funcții speciale, ecuațiile fizicii matematice) și fizică (mecanică, termodinamică și fizică statistică, electromagnetism, optică, fizică computațională).
Discipline axate pe tehnologia informației: programarea calculatoarelor – în cadrul căreia se studiază limbajele de programare C și C++, programare orientată pe obiecte – în care se studiază Java, sisteme de operare (Unix, Linux), programarea aplicațiilor web, crearea și utilizarea algoritmilor, arhitectura calculatoarelor, rețele de calculatoare.
Discipline de specialitate: în inginerie optică (optoelectronică, optică integrată și materiale optice, metode fizice de înaltă rezoluție), în domeniul instrumentelor de măsură (electronică analogică și digitală, sisteme de achiziții de date, sisteme de măsurare și instrumentație, modelare și simulare), în studiul materialelor și mediului (fizica stării solide, fizica plasmei, ingineria nanomaterialor, metode și tehnologii în studiul materialelor și mediului, tehnici nucleare în științele mediului și materialelor).
Ocupații: Inginer în sisteme optice, Inginer în instrumentație de control, Analist măsurători metrologice, Inginer expert în fotonică, Inginer exploatare instalații nucleare.
Angajatori ai absolvenților FSA
Banca Comercială Română; Rompetrol; Siveco; Kepler-Rominfo S.A.; Michelin; Schneider Electric; Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară – Măgurele; Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor; Institutul Naţional pentru Fizica Plasmei şi Radiaţiilor; Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică; Apple; Samsung; Hewlett-Packard; IBM; Toshiba; Sony; Dell; Microsoft.
În Sesiunea II, candidaţii se pot înscrie pentru susținerea concursului de admitere prin intermediul unei singure facultăți de bază din UPB și vor plăti o singură taxă de înscriere la sesiunea curentă. Deși înscrierea la concurs se face prin intermediul unei singure facultăți, în funcție de opțiunile sale privind disciplinele de concurs, candidaţii pot accesa întregul portofoliu de admitere al UPB. Reglementări privind admiterea 2021: [Link-pagina admitere UPB] * [Link-Regulament admitere UPB].
Calendarul Sesiunii de admitere II (v. detalii [Link]):
Fotografiile candidaţilor care se vor încărca pe site-ul admiterii UPB, trebuie să fie de tip buletin (acestea vor fi folosite pentru a genera legitimaţiile de concurs);
Este de dorit ca în afară de opţiunea pentru domeniile de studii ale FSA, candidaţii să aibă înca minim două alte opţiuni suplimentare (ale altor facultăţi).Informaţii admitere FSA: Decanat FSA, ing. Alina Băruţ, tel: 021.4029.630; corp BN, camera 108.
Faza II = Admitere preliminară * 19 iulie 2021 examen scris
Atenție: candidații vor prezenta la intrarea în sala de examen legitimația de concurs și cartea de identitate/pașaportul/permisul de conducere, pentru confruntarea cu datele înscrise în tabelul nominal al sălii respective.
Afişare rezultate intermediare: pe 20 iulie, online (https://admitere.pub.ro). Eventualele contestații se pot depune on-line pe parcursul zilei de 20 iulie.
Faza III = Admitere Etapa II–Validare, confirmare, participare la glisare externă, înscriere și înmatriculare în anul I * 21 iulie – 24/25 iulie 2021.
Faza III începe în 21 iulie, h. 8:00 pe durata: (i) a 4 zile, pentru candidații admiși preliminar, și respectiv (ii) a 5 zile, pentru candidații declarați preliminar în așteptare care doresc să participe la o eventuală glisare.
Validarea dosarului, confirmarea locului obținut, cererea de înscriere, solicitarea pentru participarea opțională la glisare; înmatricularea se realizează astfel: (i) înmatricularea candidaților admiși preliminar, se face la sediul FSA zilnic h. 8:00-16:00, în perioada 21 iulie, h. 8:00 – 24 iulie, h. 15:00, iar (ii) înmatricularea candidaţilor declarați preliminar în așteptare, la sfârșitul Fazei II se face la FSA (facultatea de bază) în perioada 21 iulie, h. 8:00 – 25 iulie, h. 15:00.
Comisia de admitere la studii de licenţă 2021 din Facultatea de Științe Aplicate [PDF]
Informaţii diverse
Culegerea de teste on-line de evaluare cunoştinţe şi Cursuri de pregătire şi Matematică şi Fizică [Link]