Resurse software

Resurse software in Facultatea de Stiinte Aplicate – Universitatea Politehnica Bucuresti

Pe site-ul studenti.pub.ro , studentii pot vedea contractele de studii, isi pot alege locurile de cazare si isi pot afla contul de acces pe acest site. Este practic principalul loc de unde pot afla informatiile. Fiecarui student i se atribuie un username si o parola pregenerata (care consta din ultimele 6 cifre din CNP+student), care poate fi schimbata ulterior de student cu una personala.  In maxim 24h se realizeaza activarea acestui cont si a unei adrese aferente de email de forma  „…@stud.fsa.upb.ro” . Studentul isi poate verifica e-mail-ul propriu la adresa de web outlook.com/upb.ro .

Folosind email-ul „…@stud.fsa.upb.ro” configurat si activat, utilizand noua parola, studentul poate accesa urmatoarele site-uri utile: fsa.curs.pub.romsdnaa.pub.ro si portal.office.com (descrise sumar in cele ce urmeaza).

  1. Platforma de eLearning a facultatii FSA, fsa.curs.pub.ro Autentificarea se face folosind datele contului personal al studentului, configurat pe studenti.pub.ro .
  2. Centrul Academic pentru Software UPB (Academic Software Center),  msdnaa.upb.ro . Acesta este site-ul de distributie software al UPB, care permite studentilor si angajatilor UPB sa procure software la o rata de cumparare semnificativ mai redusa decat cea standard. Reducerea de pret are loc multumita unui agreement dintre UPB si anumiti distribuitori de software. Autentificarea se face folosind datele contului personal al studentului, configurat pe studenti.pub.ro .
  3. Portalul UPB pentru software portal.office.com . De pe acest site, studentul poate descarca in mod gratuit suita Microsoft Office. Autentificarea se face folosind datele contului personal al studentului, configurat pe studenti.pub.ro .

Este prevazuta infiintarea in curanda  unui serviciu de wireless UPB cu numele „eduroam” (detalii in pagina eduroam.pub.ro) , unde se va oferi acces wireless gratuit in universitatile din lume care poseda wireless cu numele „eduroam”. Autentificarea se va face cu acelasi username si aceeasi parola proprie, configurate pe studenti.pub.ro.